Blue Boat Company werkt met AMANO Tijdregistratie

"Alle medewerkers krijgen het juiste salaris"

Het kloppend hart van de Blue Boat Company (voorheen Rederij Noord-Zuid b.v.) bevindt zich, hoe kan het ook anders, aan het water in het centrum van Amsterdam. Vanuit hier worden 15 schepen ingezet. Per jaar genieten zo'n 365.000 bezoekers van het pittoreske uitzicht vanaf het water. - Renske Bennink
Blueboat 1
Sinds 1948 verzorgt de Blue Boat Company rondvaarten in de grachten van Amsterdam. De laatste 10 jaar worden er op het water ook met regelmaat bruiloften gevierd, borrels, bedrijfsuitstapjes en feesten gegeven. De Blue Boat Company heeft een zustermaatschappij, Amsterdam Canal Cruises en een jachtwerf in Warmond. Daar worden de schepen ontwikkeld en gebouwd. "We zijn continu bezig met verbeteringen op het gebied van milieu en geluidsoverlast. Er varen nu nieuwe schepen met geluidsarme en milieuvriendelijke electromotoren en de motoren in de bestaande schepen worden voorzien van roetfilters", zegt Vincent Geljon. Samen met zijn vrouw Daniëlla runt hij sinds 1990 het bedrijf. "In totaal hebben we 115 medewerkers in dienst, 40% daarvan wordt flexibel ingezet. Je kunt je voorstellen, dat het bepalen van het salaris een enorme uitzoekerij was. We werkten met een ouderwetse stempelklok en zowel de verwerking als de controle van de werkbriefjes geschiedde handmatig. Sinds de aanschaf en implementatie van de de tijdregistratieapplicatie Astrow Plus in combinatie met de iT30 terminal, beide van AMANO, besparen we een hoop manuren en kunnen we met de loonstrook een overzicht van de gemaakte uren meesturen. Dat vinden onze medewerkers erg prettig."

Blueboat 2Van stempelklok naar systeem
In 2006 kwam de Blue Boat Company in contact met AvanTimes uit Woerden. "Gewoon zoals dat meestal gaat. De stempelklok ging kapot en dan zoek je op internet naar een partij die je kan helpen," aldus Vincent Geljon. "In het eerste gesprek met Steven Engering van AvanTimes was het mij duidelijk dat hij onze branche kende en wist waar hij het over had. We kwamen tot de conclusie dat het voor ons de hoogste tijd was om structuur aan te brengen en tijd te gaan registreren. De grote vraag was natuurlijk; Hoe en wat willen we ermee bereiken? Steven Engering en ik hebben de tijd genomen om onze behoefte tot in detail te omschrijven. Tijdens dit proces heeft AvanTimes ons vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen een "leenklok" ter beschikking gesteld. We konden dus gewoon doordraaien. Na de grondige inventarisatie heeft AvanTimes ons een voorstel gedaan voor een iT30 terminal met daaraan gekoppeld Astrow Plus. Astrow Plus is het softwaresysteem dat door de Consultants van AvanTimes op maat gesneden kan worden. Het voorstel was passend op onze behoefte en dus zijn we tot aanschaf overgegaan."

Aan het werk
Blueboat 3"Voor ons begint dan het grote werk", zegt Gerrit Bok, Senior Consultant bij AvanTimes, "de software moet klantklaar worden gemaakt, de database moet worden gevuld, de applicatie moet ter plekke worden geïnstalleerd en we geven een introductietraining aan de gebruikers. Het klantklaar maken van de software had in dit geval wel wat voeten in aarde. Doordat men werkt met onregelmatige diensten, weekeinddiensten, overuren en flexibele inzet moesten er veel rekenroutines toegevoegd worden. De klant vult voor ons een wensenlijst in en vervolgens gaan we in gesprek om een gedetailleerde inventarisatie te maken. Tijdens een gesprek kunnen we goed doorvragen naar de achterliggende gedachten bij een wens." "De wensen zijn goed vertaald," zegt Vincent Geljon, "we zien in de toekomst zeker mogelijkheden om samen met AvanTimes het systeem uit te breiden."

Samenwerking
De Blue Boat Company is erg te spreken over de samenwerking met de helpdesk van AvanTimes. "Als we ze nodig hebben, zijn de lijnen kort. Ze zijn goed te bereiken, zeer kundig en koppelen snel terug. Toevallig was er vanochtend nog een kwestie over het functioneren van Astrow op onze nieuwe server. Harm Benak (Consultant) wist ons weer snel op het juiste spoor te zetten."