Ook hoveniers klokken

Een jaar of tien geleden heeft Tuincentrum Stolzenbach in Den Bosch zich aangesloten bij de franchise organisatie Groenrijk Nederland. Nu heet het bedrijf Groenrijk Den Bosch en bedient het, samen met zo'n 47 aangesloten tuincentra door het hele land, de huis-, tuin- en dierliefhebber. - Renske Bennink

Stolzenbach 1

Bij de tuincentra van GroenRijk kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om je tuin en huis in te richten. Je vindt er een breed assortiment voor buiten en binnen en je kunt er al je (huis)dierbenodigdheden vinden. Groenrijk Den Bosch is daarnaast specialist in tuinonderhoud en -aanleg. Zij hebben hun eigen hoveniersbedrijf. Alles bij elkaar werken er bij Groenrijk Den Bosch zo'n 20 à 25 mensen. Ongeveer de helft daarvan is parttimer.

Stolzenbach 2

Tuinen en tijdregistratie
Twee jaar geleden hoorde de directie via een collega "Groenrijker" hoeveel voordeel er was te behalen met het invoeren van tijdregistratie. De nieuwsgierigheid was gewekt en men nam contact op met AvanTimes. Sales Consultant Paul Sens kwam polshoogte nemen en vertaalde de wens van de directie in een offerte. Dit traject verliep voorspoedig en al snel werd de terminal geïnstalleerd en Astrow Plus geïmplementeerd. "Natuurlijk was dat voor mij even wennen," vertelt Helma van Uden. Helma is als office manager o.a. verantwoordelijk voor de urenverwerking. "Ik was gewend te werken met weekbriefjes. Daar maakte ik lijstjes van en die lijstjes werden dan in ordners bewaard. Een niet echt foutloos, tijdrovend systeem."

Met de keuze van de directie om het tijdregistratiesysteem Astrow Plus in te voeren heeft Helma veel kostbare tijd gewonnen. "Een ander groot voordeel is dat ik tegenwoordig weinig discussie heb over of de overzichten wel kloppen," gaat Helma verder. We werken namelijk met de Tijd voor Tijd regeling. In ons geval wil dat zeggen dat alle extra uren, dus ook de uren die op koopzondagen gemaakt worden, worden verrekend met tijd. Ze worden dus niet in geld uitbetaald maar in vrije tijd. Dat is, als je dat met lijstjes moet bijhouden, echt een heel lastig klusje. Nu is dat overzicht er voor iedereen op elk moment."

Stolzenbach 3

AvanTimes
"De samenwerking met AvanTimes is heel prettig," wil Helma graag kwijt. "Voor mij is het geweldig dat de helpdesk altijd te bereiken is. Ik word bijna altijd direct te woord gestaan en mocht het zo zijn dat iedereen in gesprek is, dan bellen ze direct terug. Daar heb je wat aan!"

Blij met de beslissing?
"Absoluut!", reageert Helma. "We hebben er al veel voordelen van. Ik zou AvanTimes aan iedereen aanbevelen trouwens. Een prima partner in Tijdregistratie!"