Rexnord werkt met tijdregistratie van AvanTimes

 Het hoofdkantoor van Rexnord bevindt zich aan de andere kant van de Atlantische oceaan in Amerika. Rexnord ontwikkelt, produceert en verkoopt kettingen, draaiende onderdelen, koppelingen, remmen, flexibele koppelstukken en liften voor de zware industrie. In de 100 jaar dat het bedrijf bestaat is het gegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf dat met 6000 medewerkers verdeeld over 22 vestigingen een totale omzet van 1,2 miljard dollar per jaar maakt. Rexnord is opgesplitst in 11 divisies met elk een andere productlijn. -Renske Bennink

"Nederland"
RexnordDe fabriek van Rexnord FlatTop staat in 's- Gravenzande tussen de vele kassen die het Westland rijk is. Het van oorsprong technisch productiebedrijf dat stalen kettingen maakte voor grote bakkerijen, is nu een producent van onderdelen voor transportbanden voor de drankenindustrie. "Echt groot zijn we geworden met ons gepattenteerd bochtensysteem. Simpel gezegd worden de stalen kettingen door magneten in een bocht geduwd; een geweldige uitvinding", zegt Edwin van Wensveen, Manager PZ, "Eigenlijk maken we hier alle componenten, zo'n 20.000 verschillende producten in totaal, om machines voor de grote drankbedrijven te kunnen maken. Sinds 1991 worden steeds meer onderdelen gemaakt van kunststof en gebruiken we steeds minder staal." "Tot 1998 waren we een zelfstandig familiebedrijf en opereerden we onder de naam MCC Nederland", aldus Edwin van Wensveen, "In 1998 is MCC NL gekocht door Rexnord en sindsdien vallen we onder de divisie FlatTop.

FlatTop heeft ook nog fabrieken in Italië, China en Amerika. Van de 325 medewerkers in Europa, werken er 170 in 's-Gravenzande. Bijna iedereen woont in het Westland, een enkeling komt uit Den Haag".

RexnordTijdregistratie
"Toen ik hier 10 jaar geleden kwam werken viel het mij op, dat er niet gewerkt werd met tijdregistratie. Ik kwam uit de plantenteelt en daar was het registreren van gewerkte tijd een normale zaak," vertelt Edwin van Wensveen, "Het werd me al snel duidelijk dat de tijd niet rijp was om registratie in te voeren". "Het systeem dat we hanteerden kostte erg veel tijd. Er werd gewerkt met briefjes die moesten worden verzameld, gecontroleerd en verwerkt. Al met al een flinke klus. We waren er zeker 1 1/2 dag mee zoet," vult Linda Lapouge aan. Linda is als salarisadministrateur verantwoordelijk voor een goede verwerking van de gewerkte uren. "Zo'n 2 jaar geleden werd er vanuit de directie in Amerika gestuurd op reductie van de kosten." zegt Edwin van Wensveen." Dàt was het moment om eens goed inzichtelijk te maken, hoeveel het verwerken van de uren nu eigenlijk kostte en die kosten vervolgens tegenover de investering in een tijdregistratiesysteem te zetten. Het was een flinke studie en uiteindelijk kregen we eind 2007 groen licht om tot de aanschaf van een systeem over te gaan."

Keuze AvanTimes
"We hebben toen een pakket aan eisen opgesteld en zijn in gesprek gegaan met drie partijen," vertelt Edwin van Wensveen. "Alle drie hebben ze hun systemen gedemonstreerd en na uitvoerig onderzoek bleek, dat AvanTimes het AMANO- product zodanig kon kneden, dat het voldeed aan onze belangrijkste eisen. We wilden bijvoorbeeld de badges die we al gebruikten om toegang tot het pand te krijgen, ook graag gebruiken voor het registreren van tijd. AvanTimes stelde voor een Nedap-lezer in de terminals te zetten." "We hebben nu vier It-30 terminals van AMANO in gebruik en werken met Astrow Plus. Astrow Plus maakt een koppeling met het salarispakket van BCS (Delta) en dat maakt het verwerken van de salarissen veel makkelijker. Ik besteed nu nog een uurtje aan de controle op afwijkingen." aldus Linda Lapouge. "Verder werken we ook met PIP (presence indication panel- aanwezigheidstableau). Bij de receptie weten ze nu precies wie er binnen is; handig als er bezoek is of als er telefoontjes zijn, maar vooral heel belangrijk in geval van calamiteiten," vult Edwin van Wensveen aan.

Tevreden
"Het implementeren van het systeem was een flinke klus. Gerrit Bok heeft ons daar geweldig bij geholpen. Al het vaste personeel werkt nu met het systeem en zowel de medewerkers als de leidinggevenden zijn erg enthousiast over de duidelijkheid die er nu is. We hebben altijd snel overzicht van de verlofuren, de gewerkte uren, de ATVuren en de tijd voor tijd saldi. De leidinggevenden gebruiken het systeem om planningen en agenda's te maken. Bijzonder effectief," besluit Edwin van Wensveen, "Onze volgende uitdaging is het flexibele personeel; zij moeten per 1 april gaan klokken en dat is geen grap!".